Csomagolástervezés

Csomagolás- és termékdesign tervezése

Miért kiemelkedően fontos a csomagolástervezés?

Egy termék esetében legtöbbször a fogyasztó elsőként annak csomagolásával találkozik. Az első benyomás ilyen esetben is döntő lehet, fontos a figyelemfelkeltő, de a termék és az azt forgalmazó cég identitását visszaadó design, amelynek köszönhetően a vásárló szívesen emeli le azt a polcról. Sokéves szakmai tapasztalatunk révén segíthetünk abban, hogy megrendelőink és célközönségük is elégedetten vegyék kezükbe az általunk tervezett csomagolásba bújtatott termékeket.

A csomagolás az a felület, amellyel minden vásárló találkozik, ezért is kiemelkedően fontos. A feltüntetett információk elrendezése, a logó és más arculati elemek megjelenítése, aránya, a tipográfia a színek és a megjelenő formák mind egyedivé teszik a terméket. A termékek zöme a boltok polcain a saját konkurens termékei mellé kerül, így a csomagolás rögtön ad egy összehasonlítási alapot a versenytársakkal, rövid távon is befolyásolhatja a vásárlói döntéshozást, ezáltal egy cég forgalmát, egy termék vagy termékcsoport fedezetét.

Mire figyeljünk csomagolásfejlesztés esetén?

A csomagolás formája, mérete, a konkurensekhez viszonyított mérete, anyaga, tapintása, nyomdatechnikai megoldásai, designja, ára mind olyan szempont, amelyet át kell gondolni új csomagolás felesztése előtt, és ebben mind tudunk segíteni. Azért is érdemes megalapozottan tervezni a csomagolásfejlesztési folyamat elején, mert a jellemzően nagy sorozatban gyártott termékek esetén a csomagolásból sokszor több havi, vagy esetleg éves mennyiségeket is le kell rendelni, amelyek komoly költséget jelentenek egy esetleges csomagolásváltás esetén.

Csomagolástervezés ára

A csomagolástervezés árát rengeteg dolog befolyásolhatja, a termék méretétől, típusától, a felhasznált fotók, grafiaki elemek számától, kezdve, az egyedi tipográfián át, a termékcsalád nagyságáig. Ezért minden csomagolástervezési projekt esetében egyedi árajánlatot adunk.

Néhány referenciamunka

Gelatiamo Super Zero logó
Gelatiamo Super Zero lime
Gelatiamo Super Zero vanília