Kiadványtervezés

Kiadványtervezés

Katalógusok, leporellók, könyvek gyors, igényes elkészítését, nyomdai előkészítését vállaljuk. A legtöbb kiadvány egyfajta reprezentációs céllal készül, és azokon keresztül nagyobb célközönséget próbálunk megszólítani, sőt, próbáljuk felkelteni érdeklődésüket, befolyásolni további vielkedésüket (például vásárlási kedvüket, vagy a márkánkhoz való viszonyukat). Ilyenkor nagyon fontos, hogy aki kézbe veszi a kiadványunkat, az jó szívvel tegye ezt. Egy jó kiadvány nemcsak esztétikus, de funkcionális is, hiszen végeredményben használati tárgyról van szó. Sokéves tervezési tapasztalatunk révén segíthetünk abban, hogy megrendelőink és az ő célközönségük is elégedetten vegye kézbe az általunk tervezett kiadványokat.

Miért érdemes profira bízni a kiadványtervezést?

Egy hosszabb terjedelmű kiadvány esetén, mint például könyv, katalógus, magazin, tájékoztató füzet, leporelló több lehetőségünk van a fantáziánknak teret adni, játszani a designnal és arra fektetni a hangsúlyt. Kisebb kiadványok esetén – ide tartozik a szórólap (flyer), rövid brosúra, prospektus, prezentáció, plakát – arra törekszünk, hogy a funkcionalitás kerüljön előtérbe, és a megtervezett anyag esztétikussága mellett informatív legyen. Persze mindig minden grafikai tervezési feladat esetén fontos, hogy milyen témáról van szó, hová és milyen célközönségnek szánjuk az adott anyagot. Egész más hangsúlyt kap a design egy művészeti kiadvány esetén, mint egy pizzériának készülő flyer tevezésekor: az egyik maga is szinte művészeti produktum, míg a másiknak azonnali, gyors információt kell átadnia annyi idő alatt, amíg a hétköznapi rohanás közepette a szórólapostól kapott papírost a kezünkbe vesszük és egy futó pillantást vetünk rá. Persze ilyen esetben is figyelemfelkeltő lehet egy speciális stancolás vagy egy szokatlan színválasztás, ami a kreatív részt erősíti. Az sem mindegy továbbá, hogy milyen papírt választunk, vagy milyen kötészeti technikát egy lapozható kiadvány esetében.

Pont e sok kérdés és döntés miatt fontos szakértőt bevonni, s mi ebben segítünk partnereinknek, hogy a közös munka végén a lehető legjobb megoldást találják meg a segítségünkkel céljaik elérésében.

A kiadványtervezés ára

Mivel a kiadványok terjedelme, mérete, színösszeállítása, kötése, anyaga nagyon szerteágazó, így az egyéni árajánlatkéréseket követően egyéni árajánlatot tudunk küldeni majd a konkrét munkával kapcsolatosan.

Néhány referenciamunka

Horváth Lóczi Judit Quarantine Series
Horváth Lóczi Judit Quarantine Series
Horváth Lóczi Judit Quarantine Series
MMAT leporelló
Munkakönyvek plakát