Kampánymenedzsment, hirdetésmenedzsment

Segítünk céged marketing aktivitásainak optimális kialakításában. A munka fontos része egy alapos előzetes felmérés, elemzés. A meglévő stratégia, termékek/szolgáltatások, és aktivitások megismerése, elemzése. A felmérési folyamat tapasztalatai alapján összeállítjuk vagy tökéletesítjük a marketingstartégiát, megtervezzük a személyre szabott csatornacsomagot, ajánlatcsomagot illetve aktivitáscsomagot annak érdekében, hogy sikeres és megtérülő legyen online jelenléted. Az aktivitásokat két fő részre, egy organikusra és egy fizetett aktivitáscsomagra oszthatjuk. Jellemzően a kettő együttesen tud hatékonyan működni, mindegyikre érdemes erőforrást fektetni.

Kampánymenedzsment, egy mappában ADS felirat

Keresőaktivitás, legyél látható!

Ha valaki online keres, és azt nem valamely közösségi platformon teszi, akkor legtöbb esetbena Google keresőjét használja. Az emberek döntő többsége a csupán az első találati oldalt nézi meg, és az ottani találatokból választ tartalmat. És az első találati oldalról elmondható, hogy míg az első pozícióban lévő találatnak kb. 30-35%-os az átkattintási rátája, és mondjuk az első 3 találaté kétjegyű, addig a 9-10. pozícióé csupán néhány százalék, és utána már jön a jóval kevésbé látogatott második találati oldal.

A keresőben kétféle képpen lehet előkelő pozíciót elérni. Organikusan, azaz fizetett hirdetés nélkül. Ez a terület a SEO, azaz a search engine optimizing, magyarul a keresőoptimalizáció. Ennek sok hüvelykujjszabálya, van, de összességében, nagyon röviden a felhasználóid számára történő releváns tartalomépítésről szól. Fontos része a SEO szövegírás, a tartalomstruktúra kialakítása, az egyéb tartalmi elemek (képek, videók) beépítése, a linképítés és egyéb apróságok.

A másik mód, hogy honlapod előkelő helyre kerüljön a megfelelő kulcsszavakra keresve, az a SEA, azaz a search engine advertising, a keresőhirdetés, azaz fizetett Google Ads kampányok beállítása, futtatása.

A SEO és a SEA összefüggésben állnak egymással, együttesen SEM-ként, search engine marketingként is emlegetjük a kettőt. Ezek között az aktivitások között kell megtalálni az arany középutat, a számodra hasznos egyensúlyt. Ebben tudunk segíteni.

SEO szövegírás, legyél erős organikusan!

Ha van már kész honlapod, akkor egy fontos lépés az, hogy stimmeljenek rajta a szövegek. A SEO szövegírás egy külön műfaj. Megannyi apróságra érdemes figyelni. És ahhoz, hogy sok keresőkifejezésre előkelő organikus helyezésed legyen a keresőben, bizony kell tartalommennyiség is.

Szívesen átnézzük meglévő honlapod szövegeit, meta tagjeit, médiatartalmait, segítünk a blogírásban vagy éppen a Youtube videók megszövegezésében, feliratozásában, beágyazásában.

A megfelelően megszövegezett honlap, landingoldal amúgy oldalélmény tekintetében közvetlen hatással van a fizetett Google Ads kampányok teljesítményére is.

Google Ads kampánymenedzsment

Google Ads kampányokat elsősorban azok számára ajánljuk, akik vevőiket főként online területen, elsősorban keresőből szerzik vagy a jövőben itt szeretnék bővíteni a vásárlóik körét. Miért érdemes a Google Ads-szel reklámozni?

Kinek és miért ajánljuk a Google Ads megoldásokat?

 • Viszonylag olcsó: akár napi pár ezer forintos médiaköltéssel is lehet új ügyfeleket szerezni hatékonyan.
 • Jól célozható, egyrészt, aki adott kifejezsre keres, az általában nyitott a kategóriára. Másrészről a sokaság rengeteg ismérv szerint szegmentálható, kicsi és pontos demográfiai- és viselkedés alapú, vagy akár saját, remarketing célközönségek is kialakíthatók.
 • Rugalmas: bármikor leállítható vagy újraindítható a kampány. A kampányagok is rugalmasan változtathatóak. A kevésbé sikeres hirdetések javíthatók, módosíthatók.
 • Jól mérhető: a Google Analytics és az Ads segítségével remek elemzések készíthetők a kampányok hatékonyságáról.

Facebook jelenlét

Felmerülhet a kérdés, hogy mire jó manapság a Facebook jelenlét. A legfiatalabbak jellemzően kevésbé használják a csatornát, az ő elérésükre valóban nem a Facebook a legalkalmasabb, de lássuk be, nem csak a 20 éveseké a világ. A Facebook hirdetéskezelője szerint ma Magyarországon a Facebook felületén 6,2 millió 18 év feletti, a felületet magyar nyelven használó embert lehet elérni maximálisan. Ha számodra releváns, akkor a szomszédos országokban kb. még 1,1 milliót, akik magyar nyelven használják a felületet, és rajtuk kívül a világon még 650 000 embert. Magyarország tekintetében a felnőtt lakosság 77,5%-a elérhető a felületen. Általában a nagyon idősek, a technológiailag lemaradottak és a mélyszegénységben élők nagyobb része nincsen fent, de ők kevésbé képezik a hirdetők jellemző célcsoportjait.

A Facebook felületén organikusan, azaz hirdetések nélkül és hirdetések segítségével is elérhetünk potenciális fogyasztókat. Ezen a felületen is ajánlott mindkét megoldás használata. Organikusan elsősorban a saját követőid egy részével tudsz kommunikálni, fizetetten pedig elérhetsz akár új embereket, akár olyanokat, akik valamely más felületeden, például honlapodon, Instagram csatornádon mutattak már valamiféle aktivitást.

Facebook oldalmenedzsment

Miért fontos a Facebook oldal szerepe és miért érdemes organikusan posztolni? A Facebookon az organikus elérés napjainkban nagyon alacsony. Jellemzően a követők 1-2%-át, jobb esetben 6-8%-át érik el a posztjaink, persze némi trükközéssel ezt el lehet tolni a magasabb szám irányába. A potenciális fogyasztóknak három fontos jelzést is adhat Facebook csatornánk. Az egyik a rajongószám. Ha sok követőnk van, az jellemzően emeli cégünk hitelességét. A második a posztolás gyakorisága. Ha nagyon régen tettünk ki posztot, akkor azt a benyomást keltjük, hogy cégünk már nem is létezik. A harmadik a posztolás gyakorisága. A rendszeresség egyfajta kiegyensúlyozottságot sugároz, arról nem is beszélve, hogy havi 12 poszt mondjuk már tud érdemi elérést generálni, míg havi 1 db nem igazán.

Facebook hirdetésmenedzsment

A közösségi média szó hallattán kézenfekvően a Facebook ugrik be elsőként. Az online aktívak nagyrésze jelen van a kék közösségi hálón, és maga a reklámozás is megoldható olcsón és hatékonyan.

Kiknek és miért ajánljuk a Facebook hirdetéseket?

 • Akik nagy tömegeket szeretnének elérni. A Facebookon szinte a teljes magyar online szféra jelen van.
 • Felnőtt, 30-55 pluszos célközönség esetén jelentős az aktivitás.
 • Szeretik a rugalmasságot, könnyen állítható budget, bármikor leállítható, újraindítható kampányok.
 • Szerteágazó célzási lehetőségek, a sokaság rengeteg ismérv szerint szegmentálható, kicsi és pontos demográfiai- és viselkedés alapú, vagy akár saját célközönségek is kialakíthatók.

Instagram jelenlét

Az Instagram a Facebookhoz képest egy fiatalosabb csatorna. A Meta hirdetéskezelője 2,8 millió magyar nyelvű magyarországi felhasználót enged célozni rajta, ez a szám kb. a fele a Magyarországon elérhető hasonló Facebook felhasználók számának. Viszont jellemzően értékes célcsoportok találhatók meg itt. Még nem annyira terhelt reklámzajjal, mint a a Facebook, és organikus elérési rátája egyelőre magasabb is. Elsősorban képes és rövid videós tartalmak készítőinek javasolt a használata. Kiváló csatorna lehet márkaépítés és elérés célú aktivitások használatára.

Instagram oldalmenedzsment

A Facebook esetében látjuk, hogy az organikus elérés átlagosan 4% körül mozog, azaz fizetett hirdetés nélkül a követőtáborod kb. 4%-át érheted el egy poszttal, addig ez az arány az Intagram esetében 9% körül van 2023-ban. Persze ez függ csatornamérettől, poszttípustól, a kreatív tartalmától, esetleges virális erejétől is. Ugyanakkor a nem fizetett jelenlét ennél a csatornánál sem elhanyagolható. A követőszám a csatorna és a márkád erejét sugározza, a folyamatos posztolás pedig azt érzékelteti a követőkkel, hogy gondozod a márkádat.

Instagram hirdetésmenedzsment

Magyarországon a 3. social platformnak számít, 2,8 fillió feletti a magyar fiókok száma. Organikus elérése nagyobb a Facebookénál, de fiókmérettől függően 5-16% között van 2022-es adatok alapján 2023-as átlag adat 9% körüli értéket mutat, tehát a saját követők jelentős részét sem éri el céged, illetve, hacsak nincs sok 100 000 fős rajongótábor, akkor igazán komoly elérést csak kampány segítségével lehet elérni az Instagramon.

Kiknek és miért ajánljuk az Instagram hirdetéseket?

 • Még egy kicsit kisebb a reklámzaj, mint a Facebookon.
 • Kicsit fiatalosabb a Facebooknál, 20-40-es célközönség elérésére ideális, persze nem csak ők vannak jelen.
 • Ha a cége tartalmai fotó/kép központúak, esetleg videócentrikusak, akkor ideális terep lehet.
 • Szerteágazó célzási lehetőségek vannak ezen a csatornán is.
 • Remarketing, azaz visszacélozható célközönséget keletkeztet a Meta felületein.

SEO szövegírás, tartalomkészítés

Bár mind a videós, mind a képi tartalmak nagyon fontosak az online térben, a szöveges tartalmak fontossága nem kisebbedett a multimédiás tartalmak előretörésével. Két nagy keresőmotor, a Google és a Youtube is kiemelten keres a szöveges tartalmak között, és adott keresési kifejezésekre szük rangsorokat, találati listákat ad, amelyek jelentősen befolyásolják egy-egy tartalom népszerűségét, látogatottságát.

SEO szövegírás, tartalomkészítés

Láthatjuk, hogy a szöveges tartalma mennyire fontos a jelenben is. Mi három terület SEO szempontú szövegírásával foglalkozunk.

Honlap SEO szövegírás

Az egyik a honlapszövegek SEO-zása és írása. Kiemelten fontos, hogy a honlapon rendben legyenek a szövegek, azokat a kereső a vállalkozás számára legfontosabb keresőkifejezésekre előkelő helyen rangsorolja. Ennek megannyi apró szabálya létezik, amelyeket érdemes betartani a megfelelő teljesítmény érdekében. Ezért vállaljuk honlap szövegek átnézését, SEO szempontú átírását vagy megírását. Folyó szövegekkel, címsor hierarchiával, meta címsorokkal és leírásokkal.

Blog SEO szövegírás

Hasonló szemlélettel és struktúrában készítjük blogcikkeinket is, akár nyers szöveg, vázlat alapján, akár nulláról, csak témamegadás alapján készített szövegként. A blog segít frissen tartani a honlap tartalmát, segít azt kicsit lazább keretek között bővíteni. Segítségével növelhető a szövegmennyiség, ezáltal a rankingelt keresőkifejezések száma, és jó eséllyel az oldal találatainak pozíciói is javíthatók. De ehhez érdemes szakembert igénybe venni, aki SEO szemlélettel meg tudja írni a szövegeket úgy, hogy azok mindeközben a látogatók számára is érdekesek legyenek.

Youtube SEO szövegírás

A Youtube a világ 2. legnagyobb keresője, gyakorlatilag a teljes magyar internetező réteg elérhető rajta. Sokan töltenek fel rá tartalmakat, de a legtöbben nem töltik ki alaposan a szöveges mezőket, és sok vállalkozásnál nincs átgondolva a Youtube videók szerepe. Pedig komoly forgalmi potenciált rejthetnek magukban, ha a Youtube keresője meg is találja azokat a megfelelő keresőkifejezésekre. Ebben is tudunk segítni.

Amennyiben érdeklődsz valamely szövegíró szolgáltatásunk iránt, kattints az alábbi gombra, és további részleteket tudhatsz meg a szolgáltatásokról, és árak terén is tájékozódhatsz.

Hírlevél marketing

Akik feliratkoznak céged hírlevél listájára, általában ők a legelkötelezettebb követőid. Jellemzően vevők az üzeneteidre, sok időt töltenek a honlapodon, sok tartalmat néznek meg a felületeiden az analitikák tanúsága szerint. Általában őket a legkönnyebb vásárlásra ösztönözni is. Ha van hírlevél adatbázisod, vagy tervezed adatbázis létrehozását, vásárlását, akkor érdemes a hírlevél aktivitásaidat profi módon menedzselni. De mit jelent ez?

Hírlevél aktivitások tervezése

Az egyik első lépés természetesen itt is a tervezés. Megfogalmazzuk üzleti célokat, amelyek elérésében a hírlevél küldést egy fontos eszköznek látjuk. Ha ez megvan, kialakítjuk a célcsoportjaidat, meghatározzuk az üzeneteidet. Erre fog épülni a tartalomnaptár, amelyben meghatározzuk, hogy az adatbázis mely részét, milyen időközönként milyen üzenetekkel érjük el.

E-mail marketing adatbázis kezelése

Minél több üzletileg releváns információt tudunk egy adatbázisról, annál hatékonyabban és annál több dologra tudjuk használni. Ha belegondolunk, egy e-mail címből és egy névből álló adatbázishoz képest, egy szélesebb adattömeggel mennyi mindent tudunk kezdeni. Ha külön adatként vesszük fel a keresztnevet, máris tudunk perszonalizálni, a keresztnevén tudjuk szólítani az illetőt. Ha ismert a születési dátum, tudunk szülinapi kupont küldeni. Ha tudjuk a címét, akkor offline, ha tudjuk a telefonszámát, akkor olykor telefonon is üzenhetünk neki. Ha intelligens a levelezőrendszer, akkor tudjuk, hogy mely üzeneteket nyitotta meg, melyekre kattintott, így a következő leveleket ennek megfelelően küldhetjük. Egy webshoppal megfelelően összekötött levelezőrendszer a kereskedelmi adatokat is ismero, ki, mikor, milyen terméket, milyen kosárértékkel, milyen gyakorisággal vásárolt. Szóval, egy profi e-mail adatbázissal nagyon kifinomult célzásokra is képesek lehetünk, csökkentve ezzek az adatbázis kifáradásának kockázatát, nem lesz annyi leiratkozó, akik üzenetet kapnak, ők úgy érezhetik, hogy nem hiába iratkoztak fel.

Miben tudunk segíteni?

 • tisztítjuk az adatbázist
 • releváns célcsoportokat képzünk az adatbázisban
 • kialakítjuk a stratégia e-mail marketingre vonatkozó részét
 • segítünk az adatbázis vásárlásban
 • hírlevél template-eket készítünk
 • megírjuk a hírlevelek szövegét
 • elvégezzük a kiküldés előtti tesztelést és kiküldjük a hírlevelet