Stratégiai tanácsadás

Sokan azt gondolják, hogy 1-2 óra tanácsadói konzultáció megold minden céggel kapcsolatosan felmerülő problémát. Mi ennél komplexebben látjuk a világot. A stratégia tanácsadás hosszú távon meghatározza céged sikerességét, a kidolgozott marketingterv pedig rövid távon finomhangolja a vállalkozás működését.

Sokszor egy külső szem meglát olyan dolgokat, amelyeket napi rutin közben észre sem veszel te vagy a munkavállalóid. Ez mindenkivel így van, ezért is érdemes bevonni külső szakértőt, hogy más szemszögből megvizsgálhassa céged aktivitásait, folyamatait, és azokat hatékonyabbá tegye a jövőben.

Marketing stratégia, stratégiai tanácsadás. egy fej mellett egy izzó, benne fogaskerék.

Stratégiai marketing tanácsadás

Mi két megközelítés szerint adunk stratégiai tanácsot. Mivel a kkv szektorban nagyon sok cég számára szinte kizárólag az online jelenlét biztosítja a marketing jelenlétet, ezért számukra elsősorban az online csatornák a fontosak, így egyik szolgáltatásunk az Online marketing audit, amely a digitális jelenlétet, a meglévő digitális csatornák elemzését, foglalja magában, illetve az elemzések alapján összeállított, jövőre vonatkozó stratégiai anyagot.

Az offline marketing eszközökre, offline csatornákra is kiterjedő elemzés a Marketing audit folyamata, melynek során az online eszközökön túli médis- és marketingeszköz használatot is vizsgáljuk.

Mit vizsgálunk?

Az egyik legfontosabb lépés, hogy tisztába kerüljünk a vizsgált vállalkozás alapkompetenciáival. Azaz, hogy mire képes a vállalkozás, milyen termékeket, milyen szolgáltatásokat tud nyújtani potenciális ügyfeleli részére. A stratégiai tanácsadás folyamán mindenképpen szükség van a vállalkozás céljainak, üzleti céljainak megértése, pontos tisztázsára. A vállalkozás vezetőségével közösen meghatározzuk a cég pontos célkitűzéseit a SMART-célok elvei mentén. Tisztázzuk a céges missziót, azaz definiáljuk a vállalkozást a jelenben. Majd megalkotjuk a céges víziót. Ehhez szükséges a vállalkozás jelenlegi helyzetének megértése, annak tisztázása, hogy hol tart jelenleg a céged a piacodon.

Megvizsgáljuk a piacodat, a céges portfóliódat és a konkurenciád marketing tevékenységét.

A fent meghatározott célok fényében pedig megvizsgáljuk, hogy a jelenlegi marketing aktivitásaid mennyiben szolgálják a kijelölt üzleti céljaid elérését. Illetve megalkotjuk a jövőre vonatkozó marketing stratégiádat. Összefoglaljuk, hogy milyen médiahasználatot, marketing eszközöket, aktivitásokat javasolunk ahhoz, hogy el tud érni üzleti céljaidat.