8 érv, amiért érdemes e-mail küldő szoftvert használni az e-mail marketingben

Ha hírlevelet szeretnénk küldeni partnereinknek, fogyasztóinknak, az e-mail küldő szoftverek használata megkerülhetetlen a hagyományos e-mail kliensekkel (például Gmail, Outlook) történő hírlevelek kézi kiküldéssel szemben. Összeszedtük ezeket az előnyöket 8 pontban.

Egy mailchimp és egy Gmail logó az ábrán, közöttük vs. jel.

Melyek a hírlevélküldő programok legfőbb előnyei a hírlevél marketingben?

1. Tömeges e-mail küldés

Az első és legfontosabb a tömeges kiküldés lehetősége. Ha nagyszámú címzettnek akarunk e-mailt küldeni, a hagyományos e-mail kliensek nem alkalmasak erre a feladatra. Jellemzően egy bizonyos limit (nem túl magas nagyságrend) felett spam-nak érzékelik a kiküldési szándékot. A leveleink nem vagy nem megfelelően kerülnek kiküldésre, például a spam mappába kerülnek azonnal.

2. Automatizálás

A profi e-mail küldő szoftverek lehetővé teszik az e-mail kampányok előre tervezését és automatizálását, beleértve az üdvözlő e-maileket, az évfordulós üzeneteket, a bizonyos viselkedés következményeként automatikusan küldött (pl. megnyitás, kattintás, vásárlás) e-maileket. A marketingben ez kiemelkedően fontos tud lenni, mivel az előre látható viselkedésmintákra azonnali, kész, automatizált válaszunk lesz. Például az üdvözlő e-mailünk megnyitói másnap azonnal, automatikusan kaphatnak egy 10%-os kupont.

3. Szegmentálás

A profi szoftverek fejlett szegmentálási lehetőségeket kínálnak, lehetővé téve, hogy pontosan célzott üzeneteket küldjünk különböző célcsoportoknak a feliratkozók listáján belül, növelve az üzenet relevanciáját és hatékonyságát. A jobb, webshopokkal is kompatibilis szoftverekkel szűrhetünk vásárlói tulajdonságokra, pl. vásárlási gyakoriságra vagy kosárértékre, esetleg termékkörök, termékcsoportok vásárlóira.

4. Személyre szabhatóság

Jól felépített adatbázis alapján perszonalizálhatjuk leveleinket. A címzetteket nevükön, keresztnevükön, cégnéven szólíthatjuk igény esetén. Ekkor a címzett személyesebbnek érezheti a levelet, növekedhet az olvasási hajlandóság. Emellett tagekkel több dinamikus, az adatbázisból behúzott, személyre szabott adatot is szerepeltethetünk.

5. Mérés és elemzési lehetőségek

Részletes statisztikákat és jelentéseket biztosítanak az e-mail kampányok teljesítményéről, mint például megnyitási arányok, kattintási arányok, leiratkozók száma, konverziók száma. A mérésesk alapján optimalizálhatjuk későbbi kampányainkat, illetve ezek segítenek a riportok elkészítésében.

6. Integrálás

A nagyobb e-mail küldők, mint pl. a Mailchimp sok nemzetközi szolgáltatóval nyújtanak integrálási lehetőséget. Összeköthető felületük különféle közösségi, analitikai, e-commerce eszközökkel, jellemzően bonyolult programozás nélkül. Ezáltal adatok adhatók át a felületek között, amelyek segítik az értékesítést illetve a hatékonyabb hírlevél kiküldést.

7. Megbízható kézbesítés

A hírlevél szoftverek optimalizálják az e-mailek kézbesítését, csökkentve az esélyét annak, hogy az üzenetek spam mappákba kerüljenek. Például apránként, szakaszosan kézbesítik a levelet. A nagy fogadó e-mail szolgáltatóknál fehér listán vannak az ezek segítségével küldött levelek.

8. Jogi megfelelőség

A hírlevél programok segítenek abban, hogy a kampányok megfeleljenek a nemzetközi adatvédelmi előírásoknak, például GDPR szabályozásnak. Elhelyezhető bennük automatikusan adatvédelmi nyilatkozat, adatkezelési szabályzat, leiratkozási lehetőség. A láblécben olvashatók a küldő szervezet adatai.

Melyik hírlevélküldőt érdemes használni?

Ezt a kérdést jellemzően az ár és a funkciók szokták meghatározni. Magyarországon és világszerte is az egyik leginkább használt szoftver a Mailchimp. Utóbbi időben az előfizetési áraik jelentősen megnövekedtek és szűkebb körben, kisebb listára küldhető vele ingyenes levél. Egy másik népszerű e-mail marketing szoftver a Mailerlite, amely valamelyest nagyobb listára használható az ingyenes előfizetéssel, de kicsit szűkebbek a funkciói, mint a Mailchimpnek. Mindenesetre a használat előtt érdemes egy listát készítenünk, amely tartalmazza azt, hogy milyen célból akarunk használni szoftvert és mekkora listára? Illetve érdemes több hírlevélküldő árait és funkcióit összevetni, akár táblázatos formában.

A Mailchimp és a Mailerlite előfizetések összehasonlítása

Vélemény, hozzászólás?

Az e-mail címet nem tesszük közzé. A kötelező mezőket * karakterrel jelöltük

Ez az oldal az Akismet szolgáltatást használja a spam csökkentésére. Ismerje meg a hozzászólás adatainak feldolgozását .