Meta title (Meta cím)

A meta title (meta cím) jelentése

A meta title, azaz a meta cím, a weboldal fejlécében található HTML elem, amely meghatározza az oldal címét. Ez az információ jellemzően a böngésző fülein, a böngészők könyvjelzőjében és a keresőmotorok találati listáján jelenik meg. A meta title kulcsfontosságú eleme a keresőoptimalizálásnak (SEO), és több okból is fontos a keresőmarketing szempontjából.

A meta title segíti a keresőmotorokat az oldal tartalmának jobb megértésében. Jellemzően pár szóban, ajánlottan 5-8 szóban összefoglalja az oldal tartalmát. Általában szerepel benne az adott tartalomlegfontosabb keresőkifejezése. Semmiképpen ne tömjük meg feleslegesen vagy erőltetetten kulcsszavakkal. Segíti az oldal ragsorolását a keresők találati oldalain.

Egy vonzó és releváns meta title felkelti a felhasználók érdeklődését, amely növelheti a találati listán a CTR-t, amely által növekszik az oldalra mutató kattintások száma. Ez közvetlenül befolyásolja a weboldal forgalmát.

Legyen összhangban a meta description-nel és az url-lel, hiszen ezek együttese jelenik meg a keresők találati listáján, és együtt fejthetik ki a legnagyobb pozitív hatást a felhasználók átkattintási hajlandóságára.

A meta cím egyértelműen bemutatja a potenciális látogatóknak, hogy mi várható az oldalon, ezáltal javítva a felhasználói élményt, és segíti a látogatókat abban, hogy gyorsan megtalálják a keresett információt.

Amikor egy oldalt megosztanak közösségi médiában, gyakran a meta cím jelenik meg, mint az oldal címe. Egy jól megfogalmazott cím segíthet növelni a megosztott tartalom átkattintási rátáját a közösségi felületeken, növelheti az interakciók számát és a márka láthatóságát.

Segíti a navigációt a megnyitott böngészőfülek között.

Szintén segítheti a navigációt a böngésző kedvencek vagy könyvjelzők mappájában. Segít megtalálni a tartalmat.